Baten en risico’s

Baten

Deelname aan de studie is volledig vrijblijvend. Deelname aan de studie brengt geen onmiddellijk voordeel op voor de studiedeelnemers. De studie zal helpen om de levenskwaliteit en zorg bij dikkedarmkanker in beeld te brengen en deze te helpen verbeteren voor toekomstige (ex‑)kankerpatiënten.

Er is geen vergoeding voorzien voor deelname aan deze studie. Deelname aan de studie brengt geen kosten met zich mee: de documenten kunnen gratis worden opgestuurd naar de Stichting Kankerregister via de bijgesloten vooraf geadresseerde omslagen.

Risico’s

Deelnemen aan de studie betekent dat men éénmalig een vragenlijst moet invullen. Er zijn dus geen (medische) risico’s verbonden aan deelname aan deze studie. Indien men na het invullen van de vragenlijst toch vragen heeft, kan men de projectmedewerkers van de Stichting Kankerregister contacteren (met vragen over de vragenlijst) of kan men contact opnemen met de Kankerlijn van de Vlaamse Liga tegen Kanker (anoniem gesprek).

Zoals voorgeschreven door de wet van 7 mei 2004 inzake experimenten op de menselijke persoon werd een verzekering “Objectieve aansprakelijkheid als opdrachtgever van een experiment op de menselijke persoon” afgesloten.